Juichend de school binnen

Veel, heel veel werk was het om het nieuwe gebouw van basisschool De Vijf-er en kinderopvang Sam&billy op tijd ingericht te krijgen. Maar het is gelukt. Op 28 oktober is de nieuwe school met een groot feest ingewijd. Daarmee is een einde gekomen aan vier jaar ‘bivakkeren’ in het noodgebouw aan de Willem Witsenstraat.

Afbeelding van Opening school

De ruim 500 leerlingen werden op de maandagochtend na de herfstvakantie welkom geheten door Buurman & Buurman. Samen zongen ze het gloednieuwe schoollied, er was een openingstoespraakje en directeur Rik Aangeenbrug zweefde tijdens een heuse circusact nog even in de lucht.
En toen was het dan toch echt tijd om de deuren te openen, zodat de kinderen hun nieuwe school konden verkennen. Onder luid gejuich stormde iedereen naar binnen. De meesten zochten meteen hun nieuwe klas op. Hoe zou die eruitzien? Voor sommige leerlingen was het even wennen: de nieuwe school is fors groter dan het vorige schoolgebouw. Maar inmiddels heeft iedereen zijn draai gevonden en genieten docenten en kinderen van het ruime schoolgebouw.

De Stentor was aanwezig om de opening van het schoolgebouw op film vast te leggen. Bekijk het videoverslag.