Bloemetje voor eerste bewoner De Vijfde Hoek

Yasin Dagyaran (25) had de primeur: op woensdag 18 december kon hij als eerste bewoner van De Vijfde Hoek zijn gloednieuwe woning binnenstappen. Van de gemeente Deventer ontving hij daarom een bloemetje. Afgelopen maand werden de eerste twee woningblokken in het gedeelte Spijkvoorderenk opgeleverd, met in totaal zestien woningen.

Afbeelding van Nieuwe bewoner

Yasin Dagyaran staat model voor veel andere kopers van deze woningen: hij is een starter op de woningmarkt. Momenteel woont hij nog bij zijn ouders, die een paar straten verderop in De Vijfhoek wonen. De gunstige prijs van de woningen maakte het voor hem mogelijk om dit huis te kopen. ‘Ik kon bij de inschrijving drie voorkeuren opgeven. Deze hoekwoning was mijn eerste keus. Ik ben erg blij dat ik dit huis gekregen heb, want er hadden zich heel veel mensen voor deze woningen ingeschreven.’

In de krant

Het project was nog bijna aan de aandacht van Yasin ontsnapt. Hij zag de woningen op een dag in de krant staan, maar had niet door dat ze in Deventer gebouwd werden. ‘Ik dacht nog: waarom verkopen ze zoiets niet hier in de stad? Even later kwam mijn vader met dezelfde krant aan, en toen zag ik pas dat deze huizen in De Vijfde Hoek werden gebouwd. Ik heb me meteen ingeschreven. Met succes, gelukkig.’