Uitstekend 1e jaar voor De Vijf-er

In de herfst van vorig jaar konden de leerlingen van de katholieke basisschool De Vijf-er hun nieuwe schoolgebouw in gebruik nemen. Inmiddels zit het 1e schooljaar er bijna op. Directeur Rik Aangeenbrug maakt de balans op.

Afbeelding van De Vijf-er

"We voelen ons uitermate goed op onze plek in deze nieuwe school. De locatie is prachtig: we zijn goed zichtbaar en herkenbaar voor de wijk. Sinds een maand is ook het grasveld rond de school in gebruik, zodat we nu het hele buitenterrein kunnen benutten."

Aantrekkingskracht

Het forse formaat van de nieuwe school blijkt geen overbodige luxe. "We hebben een flinke aantrekkingskracht op de buurt. Inmiddels telt de school al 600 leerlingen, terwijl er gebouwd was op een ruime 500. Ik verwacht dat dit leerlingenaantal volgend jaar weer iets afneemt. Door de verdeling in 4 units heb je trouwens nergens het gevoel dat je in een grote school zit. Ook qua licht, akoestiek en sfeer voldoet het gebouw helemaal aan de verwachtingen."

Onderwijsvernieuwing

De plannen voor komend seizoen liggen al klaar. "Na de zomervakantie krijgen we de tablets en notebooks waarmee we ons nieuwe projectonderwijs verder kunnen vormgeven. ’s Ochtends wordt er vooral in de klas gewerkt, ’s middags zijn de leerlingen veel in projectgroepjes aan het werk, op allerlei plekken in de school."

Verder gaat De Vijf-er meedoen aan Plan Leerkracht. "Leraren gaan met hulp van mensen uit het bedrijfsleven aan de slag om verbeteringen in het onderwijs aan te brengen. Daarnaast ga ik met 2 duo’s een onderzoek doen rond taal- en rekenonderwijs. Er lopen dus een aantal mooie projecten."

Verkeersdrukte

Een punt van aandacht is de ‘routing’ van het verkeer rond het schoolgebouw. Bij het brengen en halen van de kinderen is het erg druk. "We zijn met de gemeente in gesprek om te kijken of daar nog iets aan gedaan kan worden. Gelukkig hebben we helemaal geen last van het bouwverkeer: de aparte bouwstraat die is aangelegd, werkt uitstekend."