Welkom in De Vijfhoek

De Vijfhoek is een van de nieuwste wijken in Deventer. Een groene wijk, want bij de ontwikkeling zijn veel bestaande bomen en houtwallen overeind gebleven. Langs de fiets- en wandelpaden ziet u prachtige oude eiken en overal in de wijk vindt u groene zones. Het is er ontspannen wonen.

Goede voorzieningen

Vanuit alle delen van de wijk zijn belangrijke voorzieningen op loop- of fietsafstand. De Vijfhoek heeft onder meer een eigen winkelcentrum, diverse scholen, speelplaatsen, sportcentra en andere voorzieningen. In het hart ligt milieucentrum De Ulebelt met een mooie kinderboerderij.

Prima uitvalswegen

Per fiets, bus, trein of auto bent u snel in de historische binnenstad van Deventer. En via de uitvalswegen rijdt u in een paar minuten naar de A1. Dankzij de rondweg is er bij de huizen weinig verkeer. U kunt er rustig wonen en uw kinderen kunnen er lekker spelen.

De Vijfde Hoek

De ‘Vijfde Hoek’ ligt tegen het buitengebied van Deventer, langs de eeuwenoude Oerdijk. In het wijkdeel Spijkvoorderenk wordt gebouwd aan moderne, betaalbare nieuwbouwwoningen. Zelf- en samenbouwers krijgen er ook de mogelijkheid om een eigen huis te bouwen op een betaalbare kavel. In het wijkdeel Spijkvoorderhout zijn ruime kavels te koop voor mensen die een vrijstaand huis willen bouwen.

Op dit moment zijn er kavels te koop voor zelfbouw. Deze kavels worden verkocht via Ten Hag Makelaarsgroep. Telefoon 0570 666 999, mail: deventer@tenhag.nl.

Speelplaatsen in De Vijfde Hoek (update december 2017)

De afgelopen tijd heeft de gemeente Deventer in nauw overleg met buurtbewoners gewerkt aan het ontwerp van de speelplekken in De Vijfde Hoek. Inmiddels ligt er een concreet plan voor deze speelplekken.

Op de informatiemarkt van 7 november jl. in basisschool De Vijf-er hebben we vier referentiebeelden getoond die een goede indruk geven van de inrichting van de toekomstige speelplekken. Bekijk de referentiebeelden.

De aannemer gaat deze ontwerpen uitwerken tot een uitvoeringsplan. Dit uiteindelijke plan kan iets afwijken van de getoonde referentiebeelden. De verwachting is dat de plekken in de zomer van 2018 aangelegd en ingericht worden.

Documenten

Het ontwerp 8e herziening exploitatieplan De Vijfde Hoek  is op dit moment in procedure. Voor termijnen zie de publicatie.

De tekst van het ontwerp 8e herziening  exploitatieplan De Vijfde Hoek is in te zien bij ruimtelijke plannen.

 
Afbeelding van Rij met huizen Afbeelding van Laan met bomen en huizen