Basisschool De Vijf-er krijgt een pannaveld

Enthousiaste voetballers kunnen voortaan hun energie kwijt op het schoolplein van basisschool De Vijf-er. De school aan de rand van De Vijfde Hoek krijgt een mooi pannaveld. Het speelveld is een initiatief van de basisschool, maar buiten schooltijden kunnen kinderen uit de buurt er ook terecht.

Vijf-er

Basisschool De Vijf-er heeft een eigen sponsorcommissie die bestaat uit ouders en leerkrachten. De commissie steekt veel energie in het inzamelen van geld voor activiteiten die niet vanuit het schoolbudget betaald kunnen worden. Een grote wens van de kinderen was een eigen pannaveld. Daarom is vorig jaar de actie ‘Een goal voor een goal’ gehouden, waarmee commissie en leerlingen € 7.000,- hebben verdiend. Een mooi beginbedrag voor de aanleg van een pannaveld.

Genoeg steun

Met het zoeken van andere sponsors heeft de commissie uiteindelijk genoeg steun gekregen om het veld nu echt te kunnen realiseren. Door de inzet en bijdrage van de Gemeente Deventer/WijDeventer, Vario Grass, Dusseldorp, Sam&ko, Het Groenbedrijf en Rabobank Salland kan de schop nu in de grond. Begin mei start de aanleg van het veld, zodat er in de zomer volop gesport kan worden.