Hoe ziet het huis van jouw dromen eruit?

Teken of kleur je droomhuis: met die prijsvraag van de gemeente mochten kinderen uit de groepen 3, 4, 5 en 6 van basisschool De Vijf-er aan de slag. De vier winnaars konden op 18 april hun prijs in ontvangst nemen.

Afbeelding van Huis van je dromen

De kinderen van de groepen 3 tot en met 6 mochten een huis inkleuren of tekenen, of een kijkdoos van een huis maken. De inzendingen werden beoordeeld door stedenbouwkundige Jan Pieter Romijn van de gemeente Deventer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 18 april in het stadhuis werden de makers van de vier winnende inzendingen in het zonnetje gezet. Ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s mochten het feest meevieren.

Veel creativiteit

Jan Pieter vertelde tijdens de bijeenkomst waarom deze vier tekenaars gewonnen hadden. Creativiteit was bij het jureren het belangrijkste criterium en deze winnaars hadden laten zien dat ze hun droomhuis op een verrassende manier konden verbeelden. De inzending van Nynke te Riele (groep 4) vond Jan Pieter qua compositie en ontwerp heel bijzonder. Brandon Stegeman (groep 4) had een knappe 3D-presentatie gemaakt. En het werk van Jurre Schiphorst (groep 3) en Claire Hoving (groep 5) viel op door de creatieve kleurenkeuze.

Vrijkaartjes

Alle winnaars kregen vier gratis vrijkaartjes voor De Scheg en een leuke sleutelhanger. Met de vrijkaartjes kunnen ze vier keer gratis zwemmen of schaatsen, of samen met vriend(innet)jes naar het zwembad of de ijsbaan.