Speelplekken in De Vijfde Hoek

De gemeente wil vijf speelplekken aanleggen in Spijkvoorderenk en Spijkvoorderhout. Samen met de bewoners denken we momenteel na over de inrichting van deze plekken, zodat ze aansluiten op de wensen van omwonende gezinnen.

Afbeelding van Bijeenkomst speelplekken

Zaterdagochtend 8 juli heeft hiervoor een bijeenkomst plaatsgevonden in De Vijfde Hoek. Wat hebben we toen gedaan? Eerst heeft de gemeente laten zien wat er wel en niet mogelijk is op de speelplaatsen. Daarna werd er beeldmateriaal uitgedeeld van mogelijke inrichtingen. De kinderen konden daarmee moodboards maken om te laten zien wat hun meest favoriete speelplek is. Er is die ochtend  hard gewerkt en er werden veel mooie speelplekken ontworpen. Alle kinderen en ouders die op 8 juli hebben meegedacht: hartelijk dank voor jullie hulp.

Prijsvraag

Aan de ochtend was ook een prijsvraag verbonden. De tekenaar die op 8 juli schetsen maakte, heeft alle werkstukken bekeken. Hij vond dat Lisa Haaf, Denise Jonkman, Anna Langevoort en Jonathan en Naomi Wassink het mooiste moodboard hadden gemaakt. Inmiddels hebben de prijswinnaars een bioscoopbon voor Vue in Deventer gekregen. Lisa, Denise, Anna, Jonathan en Naomi: van harte gefeliciteerd!

Klankbordgroep

Hoe gaat het nu verder? Tijdens de bijeenkomst op  8 juli hebben zich deelnemers gemeld voor een klankbordgroep, waarin doorgepraat wordt over de inrichting van de speelplekken. Inmiddels is deze groep één keer bij elkaar geweest. De klankbordgroep hoopt de ontwerpen voor de speelplekken tijdens de informatiemarkt op 7 november te kunnen presenteren.