Nieuwe woningen in De Vijfde Hoek

Woningbouwcorporatie Rentree gaat 40 sociale huurwoningen en 7 appartementen bouwen op de braakliggende grond naast basisschool De Vijf-er. De gemeente verkoopt dit terrein aan Rentree.

Afbeelding van Nieuwe woningen Afbeelding van Nieuwe woningen

Onlangs kocht de gemeente deze grond van de curator van een failliete ontwikkelaar. Het terrein ligt al jaren braak. Wethouder Frits Rorink: ‘We hebben het nu weer vlot getrokken. Hiermee komen er weer nieuwe sociale huurwoningen bij en verdwijnt een lege plek. Dat is goed voor de buurt.’

Oplevering 2019

De gronden worden nog dit jaar aan Rentree geleverd. Daarna moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en gaat Rentree de bouwplannen uitwerken. Het doel is om in het derde kwartaal van 2018 te starten met de bouw en de woningen in 2019 op te leveren.