Warme en gezellige vierde Buitink 5Hoekloop

Het was zweten geblazen tijdens de alweer vierde Buitink 5Hoekloop, op zondag 11 juni. Onder bijna tropische omstandigheden liepen zo’n 700 deelnemers een parcours van 1, 5 of 10 kilometer door De Vijfhoek.

Afbeelding van Hardlopen

Om 11.00 uur klonk het startschot voor de CarMasters Kidsrun. Maar liefst 211 kinderen deden mee aan deze loop van 1 kilometer over het terrein van de Ulebelt. Intussen was er rond de Ulebelt ook van alles te doen en te zien, van een springkussen en een krijtauto tot de zweefvliegtuigjes van Flyteam.nl.

5 en 10 kilometer

Na de kinderen was het de beurt aan de oudere deelnemers. De Unifloor Run van 10 kilometer liep door De Vijfhoek en het buitengebied van het Linderveld. Dennis Maats uit Deventer kwam als eerste man over de finish, in een tijd van 39:33 minuten. De snelste vrouw was Anita Spieker uit Deventer, met 47:36 minuten. In totaal liepen 161 runners de race uit.
Voor de MIQA Homerun van 5 kilometer waren er 274 deelnemers op de been, die een parcours over de fietspaden van De Vijfhoek liepen. Martin Breunissen uit Raalte was het snelst bij de finishlijn, in 17:32 minuten. De snelste vrouw was Eline Jansen uit Deventer met een tijd van 21:59 minuten.

Nordic Sports

Tijdens de Buitink 5Hoekloop werd er niet alleen gelopen, het evenement kende ook de primeur van het Open Sallands Kampioenschap Cross Skate en Rolski Klassiek. Toppers van drie verenigingen voor deze Nordic Sports streden met elkaar om de titels. Na de wedstrijd was er een toertocht van 16 kilometer door het Sallandse landschap.

Goede doel

Net als eerdere jaren werd er tijdens de 5Hoekloop geld ingezameld voor het goede doel. Stichting de Ulebelt ontving na afloop een cheque ter waarde van 562 euro.