Laatste grote bouwproject in De Vijfde Hoek van start

Met het leggen van een vloerplaat gaven gemeente, woningcorporatie Rentree en Salverda Bouw op 17 januari het startsein voor de bouw van 48 sociale huurwoningen in De Vijfde Hoek. De woningen – 40 rijwoningen en 8 appartementen – worden gebouwd in De Groene Ring, de hoek naast basisschool De Vijf-er.

Afbeelding van Bouwen Afbeelding van Impressie woningen Afbeelding van Impressie woningen 2 Afbeelding van Impressie woningen 3

De starthandeling werd verricht door wethouder Jan Jaap Kolkman, Rentree-bestuurder Frans Kooiker en adjunct-directeur Gert Winkelaar van Salverda Bouw. De wethouder benoemde in zijn toespraak dat hij blij is met de komst van de sociale huurwoningen op deze belangrijke zichtlocatie. ‘Een bijzonder project, want dit is het laatste grote bouwproject in De Vijfde Hoek, en daarmee ook in De Vijfhoek.’

Samenwerking

Frans Kooiker van Rentree is enthousiast over het duurzame karakter van het project: de woningen worden gasloos verwarmd (met een warmtepomp) en krijgen een gevel met zonnepanelen. De bestuurder van Rentree sprak ook positieve woorden over de samenwerking met de architect, het bouwbedrijf en de gemeente. De gemeente Deventer kon de grond voor dit project uit een faillissement kopen en vervolgens doorverkopen aan Rentree, zodat de woningcorporatie hier een sociaal huurproject kon ontwikkelen. In goed overleg met de gemeente liet Rentree het ontwerp voor het project nog aanpassen, zodat er optimaal gebruikgemaakt kan worden van zonnepanelen.

Inschrijven

De woningen zijn verschillend van grootte en hebben één, twee of drie slaapkamers. De rijwoningen krijgen een tuin van 26 tot 38 m2. Waarschijnlijk zijn de woningen in het najaar van 2019 klaar. Ze zouden dan tussen september en december opgeleverd kunnen worden. Inschrijven voor deze sociale huurwoningen kan te zijner tijd via woonkeus-stedendriehoek.nl.